[ЗНД] 4. Исхраната во служба на здравјето 2. дел – ТЕСТ
[ЗНД] 4. Исхраната во служба на здравјето 2. дел – ТЕСТ
тест Summary
0 of 5 Прашања completed
Прашања:
Information
Веќе го завршивте тестот и не можете повторно да го работите.
тест is loading…
За да го започнете тестот, треба да се регистрирате или да се најавите.
You must first complete the following:
Резултат
Резултат
0 од 5 прашања се точно одговорени
Време на работа:
Time has elapsed
Постигнавте 0 од 0 бодови, (0)
Остварени поени: 0 of 0, (0)
0 Essay(s) Pending (Possible Point(s): 0)
Categories
- Not categorized 0%
-
Обидете се повторно! Не ги постигнавте потребните 50% бодови за да преминете на следната лекција.
Кликнете на копчето ПОВТОРЕТЕ ГО ТЕСТОТ, за да го изработите тестот повторно.
-
Ви честитаме! Успешно го изработивте тестот.
Кликнете на копчето ПРОДОЛЖЕТЕ СО РАБОТА за да преминете на следната лекција.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- Current
- Review
- Answered
- Точно
- Неточно
-
Прашање 1 of 5
1. Прашање
1. Кои видови масни киселини во храната се здрави?
ТочноНеточно -
Прашање 2 of 5
2. Прашање
2. Во идеална исхрана за возрасни, кој процент треба да биде застапени сложените јаглени хидрати?
ТочноНеточно -
Прашање 3 of 5
3. Прашање
3. Кои од споменатите намирници содржат изобилство аминокиселини, хемиски соединенија што влегуваат во составот на протеините?
ТочноНеточно -
Прашање 4 of 5
4. Прашање
4. Во која група се терпентините и фенолите:
ТочноНеточно -
Прашање 5 of 5
5. Прашање
5. Дополнете ја реченицата.
-
Едно од најважните правила во нутриционизмот е дека само разновидната здрава исхрана придонесува за добро .
ТочноНеточно -